Gıda dehidrasyonu yüzyıllardır var. Günümüzün ticari dehidrasyonu, gıdalardaki nemin buharlaşma sürecini hızlandırmak için tasarlanmış fırınlar olan kurutucular tarafından gerçekleştirilir. Kurutucudaki bir ısıtma elemanı, ünitenin sıcaklığını yükseltirken, bir fan içerideki havayı dolaştırır, suyu uzaklaştırırken yiyeceklerin geri kalanını korur.
Yaratıcı şefler, kurutucularla sadece sığır eti sarsıntılı yapmaktan çok daha fazlasını yapabilir. Aslında, yoğurt veya filizlenmiş un yapmak için kurutucular bile kullanabilirsiniz . Biraz yaratıcılıkla, gıda kurutucuları genellikle BoH ekibinin hayati bir parçası haline gelir. İşte ticari mutfağınızın bir gıda kurutucuya ihtiyaç duymasının dört nedeni.
Hurda Kullanarak Atıkları Azaltın
Başlangıç olarak, restoranların dehidratörlere ihtiyaç duymasının en büyük nedeni, atıkları azaltmasıdır. Restoranlar, normalde atılacak olan yiyecek artıklarını kurtaracak ve daha sonra yeniden kullanacak.
USDA’ya göre, gıda israfının Amerika Birleşik Devletleri’nin gıda arzının %30-40’ı arasında olduğu tahmin ediliyor ve ticari gıda hizmeti operasyonları bu yüzdeye büyük ölçüde katkıda bulunuyor.
Muz kabukları ve sapları gibi normalde atılacak olan gıda parçaları, ticari bir gıda kurutucusu ile ikinci bir yaşam sürebilir. Sahipler bu parçaları kurutabilir ve çorba ve smoothie gibi yiyeceklerde terbiyeli tuzlar olarak yeniden kullanabilirler. Bu, maliyetten tasarruf sağlar ve menüye lezzet katabilir.
Sonsuz Miktarda Garnitür Yaratın
Meyveleri garnitür olarak kullanmak için, malzemeleri hazır bulundurarak barmenlere zaman kazandırır. Garnitürler, yemek için süslemeler veya süslemeler olarak kullanılır. Restoranınız kokteyl servisi yapıyorsa, kabukları garnitür olarak kullanabilirsiniz. Susuz portakal veya limon kabukları martini ile iyi çalışır. Martini’deki alkol, daha karmaşık bir lezzet profili ekleyerek bazı narenciye aromalarını da emecektir.
Sebzeler ayrıca kurutulabilir ve garnitür olarak da kullanılabilir. Latin yemeklerini tatlandırmak için kurutulmuş biberler eklenebilir ve baharat olarak kullanılmak üzere pulları çıkarılabilir. Kurutulmuş domatesler pizza ve makarnalarda sos olarak kullanılabilir.
Fesleğen genellikle domateslerin yanına ekilir. Fesleğen sadece böcekleri kovmakla kalmaz, aynı zamanda domateslerin fesleğen aromasının bir kısmını emmesine neden olur. Bu işlem, fesleğeni kurutulmuş domateslerle eşleştirerek, domatesin lezzetini artırarak yansıtılabilir.
Süper Ücretli Menü Öğeleri için Konsantre Tatlar
Herhangi bir şeyi kuruttuğunuzda, üründen çıkardığınız tek şey nemdir. Bunu yaparak, lezzeti konsantre ediyorsunuz. Bu, menünüze eklemek için yeni olanaklar yaratır. Örneğin mantarları alın. Mantarları kurutabilir, daha sonra et suyunda eritirken daha fazla lezzet katmak için bir çorbaya karıştırabilirsiniz.
Susuz bir meyvenin tadına bakarsanız, lezzetin normalden daha tatlı olabileceğini fark edeceksiniz. Yine, bu nemin buharlaşması sayesinde. Kayısı ve ananas gibi meyveler normalden daha tatlıyken, çilek gibi diğer meyveler daha acı bir tada sahip olma eğilimindedir. Daha sağlıklı bir alternatif olarak, çocuklar için meze seçeneği olarak meyve derisi yapmayı deneyin.
Gıdaların Raf Ömrünü Uzatın
Kurutulmuş yiyecekler, taze malzemelere göre daha uzun bir rafa sahiptir ve süreç boyunca besinler korunur. Et denilince akla ilk gelen şey genellikle dürümdür. Eti sarsıntılı hale getirmek, bir kurutucu ile yapabileceklerinizin yalnızca yüzeyini çizer. Yapmanız gereken ilk şey, etinizin pişmiş olduğundan emin olmaktır. Çiğ eti kurutursanız, bakterilerin süreçten kurtulması muhtemeldir.
Dehidrasyonun etlere yaptığı şey raf ömrünü bir yıldan fazla uzatabilir. Yukarıda bahsedildiği gibi, aromalar susuz kaldığında konsantre hale gelir. Biraz hindi veya tavuk alın, suyunu kurutun ve daha sonra ekstra lezzet için çorbalara ekleyin. Bunu yapmak eti yeniden sulandırır ve orijinal formuna benzer bir tat ve doku sağlar.
Tavsiye Edilen Ticari Kurutucu
NSF onaylı tek kurutuculardan biri olarak listelenen Dalle Lt-023 kurutma fırını , paslanmaz çelikten yapılmış 80 tepsi ile 160 lt karelik bir kurutma alanına sahiptir. Bu ünitenin boyutu, restoran ortamında yüksek hacimli ticari kurutma için mükemmeldir.
Ticari kullanım için ideal olan ek özellikler:
- Yatay hava akışlı fan sistemi, ısıyı 10 tepsinin tümüne eşit olarak dağıtır.
- Geri sürgülü kapı , tepsileri yüklemek ve yiyecekleri kontrol etmek için anında erişim sağlar .
- Hızlı kuruma süreleri için 1200 watt ısıtma gücü.
- Otomatik kapanma zamanlayıcılı programlanabilir .
- NSF sertifikası, bu makinenin temizlenmesinin kolay olduğu anlamına gelir.