Sepetim

Bizi arayın: 0232 743 22 73 / +90 506 596 1094

Hızlı ve Ücretsiz Teslimat

Kurutulmuş Gıdalar İçin En İyi Kılavuz

Kendi sırt çantalı yemeklerinizi kurutmaya başlamak için bilmeniz gereken her şey: kuru gıdaların faydaları, hangi bileşenlerin en iyi susuz kaldığını, uygun gıda işleme prosedürleri, suyu alınmış gıdaları saklamanın en iyi yolu ve çok daha fazlası!

Etrafında taze meyve olan renkli kurutulmuş meyve ve sebzeler

Sırt çantalı geziler için yalnızca mağazadan satın alınan malzemelere güvenerek yıllarca bir gıda kurutucu satın almaya direndik . Dehidrasyon hakkında hiçbir şey bilmiyorduk ve öğrenmenin çok karmaşık olacağını düşündük. Ancak birkaç yıl önce Nesco kurutucumuzu aldıktan sonra ne kadar yanıldığımızı anladık!

Dehidrasyon, kırsal kesimde yiyeceklere yaklaşma şeklimizi tamamen değiştirdi. Yemek seçeneklerinde tamamen yeni bir dünya açtı ve yemek başına fiyatımızı düşürdü. Aynı zamanda çok eğlenceli ve öğrenmesi oldukça kolay.

Yiyeceklerin susuz kalmasıyla ilgileniyorsanız veya süreçle ilgili bilginizi genişletmek istiyorsanız, bu kılavuz tam size göre! Bir sonraki sırt çantasıyla seyahatiniz için susuz kalmaya ve yemek saklamaya başlayabilmeniz için size her şeyi anlatacağız .Ücretsiz Dehidrasyon Hile Sayfası!Abone olun, dehidrasyon maceralarınızda size yardımcı olacak kullanışlı bir 

Dehidrasyon Nasıl Çalışır
↠ 

Kurutucu Yiyeceklerin Faydaları
↠ 

Bir Kurutucu Seçme
↠ 

Hangi Yiyecekler
Kurutulur ↠ 

Kurutma Sıcaklıkları
↠ 

Kurutucu Malzemeler ve Öğünler
↠ Kurutma 

için Yiyecekler Nasıl Hazırlanır↠ 

Sebzeler Nasıl Kurutulur ↠ Meyveler Nasıl Kurutulur ↠ Tahıllar ve Fasulyeler Nasıl Kurutulur ↠ Etler Nasıl Kurutulur ↠ Kurutulmuş Gıdalar Nasıl Saklanır ↠Nasıl Yeniden Sulandırılır ↠ Tarif Fikirleri

Sahilde sırt çantalı bir sobanın üzerinde yemek pişiren adam

Dehidrasyon Işlemi Yiyecekleri Nasıl Korur?

Düşük ısı ve sabit hava akışı sayesinde, dehidrasyon, bakteri, maya ve küf oluşumunu engellemek için buharlaşma yoluyla yiyeceklerden yeterli nemi uzaklaştırır.

Dehidrasyon, gıda korumanın en eski yöntemlerinden biridir ve uygarlığın başlangıcından beri etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Yani, bilirsiniz, oldukça iyi bir sicil kaydı!

Hava kurutma ve fırında kurutma dahil olmak üzere bir dizi farklı kurutucu ve kurutma tekniği vardır, ancak bu kılavuz, elektrikli gıda kurutucu kullanarak gıdaların suyunun alınmasına odaklanacaktır.

Sırt çantasıyla sobanın üstünde bir tencerede kurutulmuş risotto

Neden Yiyecekleri Kurutmak Sırt Çantasıyla Seyahat Etmek Için

Yemek Seçeneklerinizi Çeşitlendirin: Mağazadan satın alınan çok sayıda sırt çantasıyla yemek seçeneği mevcut ve bunların hepsi kulağa çok lezzetli gelmiyor. Kendi yemeklerinizi yaparak sırt çantalı menünüzü genişletebilirsiniz.

Kontrol Beslenme Profili: Herkesin farklı beslenme ihtiyaçları vardır. Kendi sırt çantalı yemeklerinizi kurutmak, nihai ürünü kontrol etmenizi sağlar. Daha az tuz? Daha fazla protein mi? Glütensiz? Sen karar ver!

Düşük Maliyet: Yalnızca mağazadan satın alınan sırt çantalı yemeklere güvenmek küçük bir servete mal olabilir. Zamanla, kendi yemeklerinizi kurutmak, yemek başına maliyeti önemli ölçüde azaltmanıza olanak tanır.

Daha Hızlı Pişirme Süreleri: Kurutulmuş yiyecekleri evde hazırlayarak, tarlada yeniden sulandırmak için daha az zamana (ve yakıta) ihtiyacınız olur. Bu özellikle tahıllar, baklagiller ve sebzeler için geçerlidir.

Bozulabilir Gıdaları Koruyun: Et ve taze ürünler gibi bazı gıdaları dehidrasyon yoluyla korumadan güvenle taşımak imkansız olacaktır.

Ağırlık ve Yerden Tasarruf: Yiyeceklerinizi kurutmak, besin değerini korurken ağırlığını önemli ölçüde azaltacaktır. Ayrıca, kurutulmuş gıda paketleri, dondurularak kurutulmuş muadilinin bir kısmına kadar.

Cosori ve Nesco kurutucular yan yana

Bir Gıda Kurutucu Seçimi

İlk kurutucunuzu satın almak biraz bunaltıcı olabilir. Aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca farklı model, özellik ve fiyat noktası var. En iyi önerilerimizden birkaçının yanı sıra dikkate alınması gereken bazı şeyler burada.

Ayarlanabilir sıcaklık ayarları: Bize göre bu özellik tartışılmaz. Farklı türdeki malzemeleri güvenli bir şekilde kurutmak için doğru sıcaklığı seçebilmeniz gerekir.

Açma/kapama zamanlayıcısı: Bazı kurutucularda, belirli bir süre sonra makineyi otomatik olarak kapatmanıza olanak tanıyan programlanabilir bir zamanlayıcı bulunur. Kişisel olarak bu özelliği gereksiz buluyoruz, özellikle de kuruma süreleri çok farklı olabileceğinden. (Ne kadar sürmesi gerektiğine bakılmaksızın, kuru olduğunda kurudur.)

Fan konumu: Önden yüklemeli kurutucuların fanı ve ısıtma elemanı makinenin arkasında bulunur ve sıcak havayı tepsilere üfler (yatay akış). Bu daha verimli olma eğilimindedir ve daha eşit kurutma ile sonuçlanır. İstiflenebilir dehidratörlerin fanları ve ısıtma elemanları ünitenin üstünde veya altında bulunur, bu daha sonra tepsilerin ortasındaki açık bir kolondan (dikey akış) havayı yukarı veya aşağı üfler. Bunlar daha az verimlidir ve tepsilerin sırasını düzenli aralıklarla değiştirmediğiniz sürece eşit olmayan kurutmaya neden olabilir, ancak bunlar genellikle daha ucuzdur.

Kapasite: Ne kadar yiyecek kurutacağınızı düşünün. Daha kısa sürede çok kurutmanız gerekiyorsa daha yüksek kapasiteli modellere bakmak isteyeceksiniz. Hafta sonu gezileri için bir seferde yalnızca birkaç günlük yiyeceği kurutacaksanız, daha küçük kapasiteli bir ünite ile kurtulabilirsiniz.

Yan Not: İstiflenebilir modellerden bazılarının avantajlarından biri, mevcut grubunuza uyacak şekilde tepsiler ekleyip çıkarabilmenizdir.

Malzemeler: Kurutucular plastik veya metalden yapılabilir. Piyasada çok sayıda BPA içermeyen plastik kurutucu var, ancak bu sizin için önemliyse, bunlar bulaşık makinesinde yıkanabilir olmayabilir. Metal kurutucular genellikle daha pahalıdır, ancak tepsileri bulaşık makinesine koymak istiyorsanız veya plastikten tamamen kaçınmak istiyorsanız, bu daha iyi bir seçenek olabilir. Bazı önden yüklemeli modellerde cam kapılar bulunur, böylece üniteyi açmadan ilerlemeyi görsel olarak kontrol edebilirsiniz.

Depolama: Depolama alanı önemliyse, istiflenebilir bir birim demonte edilip parçalar halinde saklanabileceğinden sizin için daha iyi bir seçenek olabilir, oysa sağlam bir birim daha fazla yer kaplar.

Tezgah üzerinde çeşitli meyve ve sebzeler

Kurutmak Için Iyi Yiyecekler

Birçok gıda dehidrasyona iyi gelir, örneğin:

↠ Meyveler
↠ Sebzeler
↠ Fasulye ve mercimek gibi baklagiller 
Tahıllar , pirinç ve makarna
↠ Az yağlı etler ve deniz ürünleri
↠ Otlar
↠ Soslar (yağsız, sütlü ve yumurtasız)

Hangi Yiyecekler Iyi Susuz Bırakmaz?

Pek çok gıda kurutulabilirken, gıda güvenliği veya etkililiği nedeniyle tamamen kaçınılması gereken birkaç gıda vardır, örneğin:

↠ Yağlar: Uygun dehidrasyon nemin buharlaşmasına bağlıdır ve ne yazık ki yağlar buharlaşmaz. Bu, gıdada nem bırakarak bozulmasına veya kokmasına neden olabilir.
↠ Fındık ezmesi: Fındık yağı, kurutulamayacak kadar yağ içerir. Bununla birlikte, yağları alınmış ticari olarak temin edilebilen fıstık ezmesi tozları vardır.
↠ Avokado (yağ oranı çok yüksek)
↠ Zeytin (yağ oranı çok yüksek)
↠ Süt ürünleri: Yüksek gıda zehirlenmesi olasılığı nedeniyle süt ürünlerinin kurutulması genellikle güvenli değildir. Tereyağı tozu , süt tozu gibi ticari olarak temin edilebilen bazı alternatifler vardır .ekşi krema tozu ve kurutulmuş sırt çantalı yemeklerinize ekleyebileceğiniz peynir .
↠ Yumurtalar: Yüksek gıda zehirlenmesi olasılığı nedeniyle yumurtaların kurutulması güvenli değildir; Yumurtalarda yaygın olan salmonella, dehidrasyon sırasında kullanılan sıcaklık aralığında gelişir. Taşrada yumurta sahibi olmak istiyorsanız OvaEasy’yi şiddetle tavsiye ediyoruz .
↠ Mağazadan satın alınan çeşniler: Tüm çeşniler dehidrasyon için iyi adaylar değildir. Birçoğu, kurutulmaması gereken (yağlar, katı yağlar, yumurtalar veya süt ürünleri) veya sodyum veya koruyucularla dolu bileşenler içerir. Çeşnileri kurutmak istiyorsanız, etiketi okuduğunuzdan emin olun.

Dehidrasyon Sıcaklıkları

Yiyecekleri doğru sıcaklıkta kurutmak önemlidir. Sıcaklık çok düşükse, yiyeceği çok uzun süre “tehlikeli bölgede” bırakabilir ve bakteri üremesi riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Çok yüksek bir sıcaklık ve sertleşme riskiniz var.

Kabuk sertleşmesi, gıdanın dışı çok hızlı kuruduğunda ve dışarıda sert bir kılıf oluşturduğunda meydana gelir, bu da iç kısmın uygun şekilde kurumasını önleyecek, nemi içeride hapsederek saklama sırasında küf ve bozulmaya neden olabilir.

Sertleştirilmiş yiyecekler, dışı kuruduğu için uygun şekilde susuz görünebilir, bu nedenle doğru sıcaklığı kullanarak bundan tamamen kaçınmak önemlidir. Birkaç parçayı ikiye bölerek, sıkarak ve nemin dışarı çıkıp çıkmadığına bakarak kontrol etmek her zaman iyi bir fikirdir.

İşte farklı yiyecek türleri için dehidrasyon sıcaklığı yönergeleri:

95°F Otlar
125°F Sebzeler
125°F Fasulye ve Mercimek
135°F Meyve
145°F Tahıllar
145°F Önceden Pişirilmiş Etler
160°F Et, Deniz Ürünleri
165°F Kümes Hayvanları

Gördüğünüz gibi, sıcaklıklarda oldukça farklılıklar var, bu nedenle aynı anda birden fazla türde malzemeyi kurutuyorsanız (örneğin tam öğünleri susuz bırakırken) yiyecekleri uygun şekilde grupladığınızdan emin olmanız önemlidir. .

Dehidrasyon sürecini hızlandırmanız gerekiyorsa, sadece ısıyı yükseltmek bir seçenek DEĞİLDİR. Bunun yerine, yiyeceklerinizi daha ince/küçük parçalara ayırabilir veya kurutucunuza daha az yükleyebilirsiniz.

Kurutucu Maddeler Vs Kurutucu Yemekler

Tek bileşenli partileri kurutabilir ve yemeklerinizi daha sonra bir araya getirebilir ya da tam yemekler hazırlayabilir ve sonra kurutabilirsiniz.

Tam öğünleri kurutmanın anahtarı, bileşenlerin sertleşmesini önlemek için tüm bileşenlerin aşağı yukarı aynı sıcaklıkta kurutulabilmesini sağlamaktır.

Ek olarak, tam öğünleri dehidre edecekseniz, nihai ürünün raf ömrünü etkileyeceğinden, tüm öğünün çok az yağ içerdiğinden emin olmalısınız.

Peynir ve yağlar gibi malzemeler rehidrasyon işlemi sırasında getirilmeli ve eklenmelidir. Yağları bizimle birlikte taşraya getirmek için bu çift kilitli silikon insan dişlisi GoToob’ları kullanıyoruz .

Yeşil bir kesme tahtası üzerinde dilimlenmiş kırmızı biber

Dehidrasyon Için Yiyecek Ve Ekipman Nasıl Hazırlanır

6 Ps hakkında bilginiz var mı? Doğru hazırlık, işemenin kötü performansını önler. Bu kavram tamamen dehidrasyon için geçerlidir. İşte yemeğinizi başarıya hazırlamanın birkaç yolu.

Temiz Bir Istasyonla Başlayın

Başlamadan önce tüm yüzeyleri, ekipmanı ve ellerinizi iyice temizlediğinizden ve kuruladığınızdan emin olun. Eldiven takmanız gerekmez (ellerinizi korur, dokunduğunuz şeyi değil), ancak yiyecekleri tutarken susuz kaldıktan önce ve sonra ellerinizi sık sık yıkamanızı öneririz.

Her Şeyi Tek Tip Parçalara Ayırın

Eşit kurutmanın anahtarlarından biri, yiyeceğinizin eşit büyüklükte olmasını sağlamaktır. Mısır veya bezelye gibi şeyler için hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Yeterince küçükler. Ancak dilimlenmesi veya doğranması gereken daha büyük meyve ve sebzeler için her şeyi eşit büyüklükte parçalar halinde kesmek önemlidir.

Dilimleme için, bir mandolin , tek tip kalınlıkta dilimlemenize izin verir ve işi hızlı bir şekilde halleder (ama çok dikkatli olun, kelimenin tam anlamıyla var olan en tehlikeli mutfak aletidir.) Koruyucu eldiven kullanmayı veya bu parmak güvenli pistonu kullanmayı düşünün. tarzı mandolin ). Bir yumurta dilimleyici, mantar ve çilek gibi daha küçük parçalar veya önce daha küçük bölümlere ayrılmışsa muz ve kabak gibi daha büyük parçalar için de iyidir.

Dehidrasyon için dilimlenmiş elmaların ön işleme tabi tutulması

Ön Işlem

Ön terbiye, meyve ve sebzelerde renk ve lezzeti korumak, rehidrasyon süresini ve dokusunu iyileştirmek ve raf ömrünü uzatmak için kurutulmadan önce gerçekleştirilen bir dizi farklı işlemi ifade eder.

Tüm meyve ve sebzeler ön işlem “gerektirmez”, ancak genel olarak konuşursak, bu iyi bir fikirdir.

Askorbik Asit (meyveler için): Meyveyi bir askorbik asit (C vitamini) çözeltisine batırmak kararmayı önlemeye yardımcı olacaktır. 1 çay kaşığı toz askorbik asidi iki bardak suya karıştırın ve dilimlenmiş meyveleri süzmeden önce 3-5 dakika bekletin. Aynı çözümü iki grup için kullanabilirsiniz.

Meyve Suyu (meyveler için): Limon, misket limonu ve portakal gibi sitrik asit oranı yüksek meyveler ön arıtma solüsyonu yapmak için kullanılabilir. Kesilmiş meyveleri, üzerini örtecek kadar suyu olan bir kaseye koyun. Boşaltmadan önce 3-5 dakika bekletin. Değiştirmeden önce suyu iki parti için kullanabilirsiniz. *Bu yöntem askorbik asit çözeltisi kullanmak kadar etkili değildir ve meyvenizin lezzetini de değiştirecektir.

Haşlama veya buharda pişirme (sebzeler için): Beyazlatma (gıdayı kaynar suya daldırmak ve ardından hızla soğuk suda soğutmak) veya buharda pişirmek sebzelerin renklerini korumasına yardımcı olabilir ve rehidrasyon süresini kısaltabilir. Bu yöntem genellikle çiğ yemeyeceğiniz sebzeler veya özellikle havuç gibi sert sebzeler için kullanılır.

Sülfit Dip (meyve ve sebzeler için): Meyveleri uzun süreli saklamayı planlıyorsanız, sülfit dipleri bir seçenektir. Sülfit duyarlılığı veya astımı olan kişilerde reaksiyonlara neden olabilir, bu nedenle bu yöntemle kişisel olarak herhangi bir deneyimimiz yoktur. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz .

Kurutucu tepsilerde kurutulmuş ıspanak, biber, mısır ve bezelye

Sebzeler Nasıl Kurutulur

Sırt çantalı yemeklerimize eklemek için sebzeleri kurutmayı seviyoruz!

Çiğ yemeyeceğiniz veya özellikle sert veya lifli olan sebzeleri buharda haşlayın veya haşlayın: havuç, mısır, kuşkonmaz, brokoli, yeşil fasulye, patates ve tatlı patates. Dolmalık biberlerin buharda pişirilmesine veya beyazlatılmasına gerek yoktur, ancak daha hızlı rehidrate olurlarsa. Ispanak, mantar, kereviz, soğan, bamya ve kabak gibi yumuşak sebzelerin buğulanması/beyazlatılması gerekmez.

Çoğu sebze ince dilimlenmiş (~⅛” kalınlığında) veya küçük parçalar halinde kesilmelidir. Mısır, bezelye ve ıspanak gibi bazı sebzelerin hiç kesilmesine gerek yoktur.

Protip: Dondurulmuş sebzeleri (çözdürülmüş) kullanmak, sizin için zaten kesilmiş ve beyazlatılmış oldukları için zaman kazandıran harika bir tüyodur! Bunları kurutucu tepsilerinize yayın ve gitmeye hazırsınız.

Sebzeler gevrek veya sert olana kadar 125F’de kurutulmalıdır. Bu, sebzeye, boyuta, kurutucuya, kurutucu yüküne, evinizdeki neme vb. bağlı olarak 4-12+ saat arasında bir zaman alacaktır. Uygun sıcaklık kullanıldığında sebzeleri aşırı kurutmak mümkün değildir (ancak çok yüksek bir sıcaklıkta kurutulur).

Kurutucu tepsilerde kurutulmuş elma, çilek, ananas ve yaban mersini

Meyve Suyu Nasıl Kurutulur

Susuz meyve, gün içinde atıştırmak veya yulaf ezmesi ve kinoa lapası gibi kahvaltılara eklemek için harikadır .

Meyveler ince dilimlenmiş (elma, muz, çilek, kivi), küçük parçalar halinde kesilmiş (ananas, elma), bütün halde bırakılmış (ahududu, yaban mersini) veya püre haline getirilip meyve derileri halinde kurutulabilir .

Çoğu mumlu bir kaplamaya sahip olduğundan (doğal olarak veya onu korumak için eklendiğinden), kabuğuyla kurutulacak meyveleri iyice yıkadığınızdan emin olun. Bütün yaban mersini, üzüm ve kiraz gibi bazı meyveler, daha iyi dehidrasyon sağlamak için cildi çatlamak için sıcak suda beyazlatılmalı, ardından hızlı bir buz banyosu yapılmalıdır. Bu işleme “kontrol” denir.

Meyve, 135F’de tek bir katmanda (üst üste binme yok!) kurutulmalıdır. Kuruma süresi, belirli meyveye bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir. Elma dilimleri 6 saat gibi kısa bir sürede hazırlanabilirken, bütün yaban mersini ve kirazlar birkaç güne ihtiyaç duyabilir.

İpucu: Trader Joe’s’dan dondurularak kurutulmuş yaban mersini satın alın, yaban mersini dehidrasyon testimiz 3 gün sürdü!

Meyve, köseleleştiğinde ve artık yapışkan olmadığında kurutulur. Birkaç parçayı ikiye bölün ve sıkın – nemi sıkarak çıkaramazsınız.

Depolamadan önce meyveyi soğumaya bırakın ve ardından koşullandırın ( burada koşullandırma hakkında bilgi edinin).

Kurutucu tepsilerinde dört çeşit fasulye

Tahıllar, Baklagiller Ve Makarnalar Nasıl Kurutulur?

Fasulye ve mercimek gibi önceden pişirilmiş tahılları, pirinci ve baklagilleri kurutmak, yolda size bir ton ağırlık ve pişirme süresi kazandıracaktır.

Tahıllar + Pirinç

Pirinç ve tahılları her zamanki gibi suda veya yağsız et suyunda pişirin. Pirinç, al dente’den biraz utangaç pişirilirse en iyi şekilde rehidrate olur. Tamamen kuruyana ve sertleşene kadar 6-12 saat boyunca 145F’de kurutun.

Bazı çevrimiçi kaynakların, pirincin/tahılların 125F kadar düşük sıcaklıklarda kurutulabileceğini belirttiğini gördük, ancak gıda zehirlenmesine neden olabilen ve 135F’den düşük sıcaklıklarda pişmiş pirinç üzerinde gelişen bir bakteri türü ( B. cereus ) vardır. bu yüzden pirinç ve tahıllar için 145F tavsiyesine uymanızı öneririz ( kaynak ).

Fasulye Ve Mercimek

Konserve fasulye, en iyi suyu kurutur ve rehidrate eder, ancak evde pişirilmiş fasulye de işe yarar. Mercimekler yumuşayana kadar ocakta pişirilebilir veya konserve mercimek kullanabilirsiniz (Trader Joe’s ayrıca önceden buğulanmış mercimek de taşır).

125F’de sert veya gevrek olana kadar 6-12 saat kurutun. Fasulye rehidrasyon sırasında bölünme eğilimi gösterir. Bu bizi kişisel olarak asla rahatsız etmedi ve bütün kalmalarından daha hızlı rehidrate olmalarına izin veriyor. Fasulyeleri az pişmiş olana kadar pişirmenin bölünmeyi önlemeye yardımcı olabileceğine dair bazı hesaplar okuduk (ancak bunu kendimiz denemedik).

Makarna

Bazı makarna şekilleri, susuzlaştırma ve yeniden sulandırma konusunda diğerlerinden daha iyidir ve çoğu zaman, bir yemeği kaynatarak (sıcak suda bekletmek yerine) sulandıracağımızı biliyorsak, makarnanın suyunu çıkarma zahmetine bile girmeyiz. Sonuç olarak, pişmemiş ve pişmiş ve suyu alınmış makarna arasında önemli bir ağırlık farkı yoktur, sadece yolda pişirme yönteminde bir değişiklik vardır, bu yüzden eğer onu kurutmak için zaman harcamak istiyorsanız bu sizin kararınız.

Makarnayı kurutmak için normal şekilde pişirin, ardından süzün ve mümkün olduğunca fazla örtüşmesini önleyerek kurutucu tepsilerinize eşit şekilde yayın. 135F’de kuru ve kırılgan olana kadar, 6-12 saat kurutun (büktüğünüzde bir parça spagetti koparabilmeniz gerekir).

Tepsilerde kurutulmuş tavuk

Et Nasıl Kurutulur

Yağsız et, güvenli bir sıcaklıkta pişirilirse (sığır eti için 160F veya kümes hayvanları için 165F) kurutulabilir ve daha sonra tamamen kuruyana kadar 145F’de kurutulabilir (Kaynak: USDA ).

Dana Kıyma

Bulabileceğiniz en yağsız kıymayı kullanın. Kıyma, ekmek kırıntıları veya öğütülmüş yulaf ile karıştırıldığında en iyi şekilde rehidrate olur (bu, Backpacking Chef’den öğrendiğimiz bir numara). 1 lb çiğ sığır eti için ½ fincan ekmek kırıntısını karıştırın ve etin içine koyun. Ete tat vermek isterseniz kuru baharatlar da ekleyebilirsiniz (taco parçaları için kimyon, kişniş, biber ve sarımsak tozunu deneyin!).

Sığır-galeta unu-karışımını yapışmaz bir tavada orta-yükseklikte pişirin, güzel kırıntılar elde etmek için spatula ile parçalayın. Tamamen piştiğinde (sığır eti 160F’ye kadar pişmelidir), ocaktan alın ve gerekirse küçük parçalar halinde doğrayın. Mümkün olduğu kadar fazla yağı çıkarmak için bir kağıt havluyla lekeleyin.

Ağ kurutucu tepsilerine eşit olarak yayın ve sert ve kuruyana kadar 6-12 saat boyunca 145F’de kurutun. Kurutma işlemi sırasında etleri birkaç kez kağıt havluyla kurulayarak yüzeydeki yağları emdirin ve dikey akışlı bir kurutucu kullanıyorsanız tepsileri yeniden karıştırın.

Tavuk

Basınçta pişirilmiş tavuk, rehidrasyon sırasında size en iyi sonuçları verecektir. Önceden pişirilmiş konserve tavuk (kutuda basınçla pişirilir) satın alabilir veya bir Instant Pot kullanarak kendiniz basınçla pişirebilirsiniz . Daha az yağ içerdiği için beyaz et tercih edilir.

Konserve tavuk kullanıyorsanız, durulayın ve bir kağıt havluyla kurulayın. Tavuğu kendiniz pişiriyorsanız, tavuğu 165F’ye kadar pişirin, parçalayın, durulayın ve bir kağıt havluyla kurulayın. Tavuğu, ağ kurutucu tabakalarına eşit bir tabaka halinde yayın. Tamamen kuruyana kadar 145F’de 6-12 saat kurutun.

Kurutma işlemi sırasında birkaç kez, yüzeydeki yağı emmek için tavuğu bir kağıt havluyla kurulayın ve dikey akışlı bir kurutucu kullanıyorsanız tepsileri yeniden karıştırın.

Zemin Türkiye

Kıyma gibi, öğütülmüş hindi, ekmek kırıntıları veya öğütülmüş yulaf ile karıştırıldığında en iyi şekilde rehidrate olur. 1 lb çiğ hindi için ½ fincan ekmek kırıntısını karıştırın ve etin içine koyun.

Hindiyi yapışmaz bir tavada orta-yükseklikte pişirin, güzel kırıntılar elde etmek için spatula ile parçalara ayırın. Tamamen piştiğinde (kümes hayvanları 165F’ye kadar pişmelidir), ocaktan alın ve gerekirse küçük parçalar halinde doğrayın. Herhangi bir yağı çıkarmak için bir kağıt havluyla lekeleyin.

Ağ kurutucu tepsilerine eşit olarak yayın ve sert ve kuruyana kadar 6-12 saat boyunca 145F’de kurutun.

Kurutma işlemi sırasında hindiyi birkaç kez kağıt havluyla kurulayarak yüzeydeki yağları emdirin ve dikey akışlı bir kurutucu kullanıyorsanız tepsileri yeniden karıştırın.

Üç konserve kavanozunda kurutulmuş meyve ve sebzeler

Susuz Kalmış Yiyecekler Nasıl Güvenli Bir Şekilde Saklanır?

Yemeğinizi kuruttuktan sonra, bir sonraki maceranıza hazır olması için saklamak isteyeceksiniz!

Susuz Yiyecekler Ne Kadar Sürer?

Evde kurutulmuş gıdaların çoğu, doğru şekilde hazırlandığında ve saklandığında aylarca ve bir yıla kadar dayanabilir. Ancak çoğu, depolama yöntemine ve depolama ortamına bağlıdır.

Meyve ve Sebzeler: Meyveler için 1 yıl, sebzeler için 60F’de yaklaşık 6 ay (kaynak: NCHFP ), ancak vakumla mühürleme raf ömrünü uzatabilir.

Meyve derileri: oda sıcaklığında bir aya kadar veya dondurucuda bir yıla kadar (kaynak: NCHFP ).

Et: 1 ila 2 ay (kaynak: USDA ) veya vakumla kapatılmış ve dondurulmuşsa 6 ay (kaynak: The Dehydrator Cookbook ).

Tahıllar, Fasulyeler ve Pirinç: 1 yıl (kaynak: The Dehydrator Cookbook ).

Tabii ki, bazıları susuz yiyeceklerinin yukarıda listelenen zaman dilimlerinden çok daha uzun sürdüğünü bildiriyor, ancak bunlar, listelenen kaynaklara dayanarak izlediğimiz genel yönergelerdir. Ayrıca, bazı gıdalar dehidrasyon ve saklama koşulları nedeniyle uzun süre dayanamayabilir. Şüphe duyduğunuzda, şüpheli yiyecekleri atın!

Koşullandırma

Şartlandırma, öncelikle suyu alınmış meyveler için, depolama için paketlemeden önce önemli bir son adımdır. İşte NCHFP’nin bu konuda söyleyecekleri:

“ Kurutulmuş meyveler kurutucudan veya fırından alındığında, büyüklükleri veya kurutucudaki konumları nedeniyle kalan nem parçalar arasında eşit olarak dağılmayabilir. Şartlandırma, nemi eşitlemek ve küf oluşumu riskini azaltmak için kullanılan bir işlemdir. ” ( kaynak )

Kurutmak için, kuru meyveyi oda sıcaklığına soğutun ve büyük bir cam kavanoz gibi şeffaf, hava geçirmez, plastik olmayan bir kapta gevşek bir şekilde paketleyin. Herhangi bir nem veya yoğuşma belirtisi olup olmadığını her gün kontrol ederek bir hafta bekletin. Herhangi birini görürseniz, daha uzun süre kuruması için meyveyi kurutucuya geri koyun. Bu süre zarfında herhangi bir küf oluşumu görürseniz, tüm partiyi atın. Meyvelerin birbirine yapışmasını ve potansiyel olarak nem cepleri oluşturmasını önlemek için kavanozları her gün sallayın.

Bir hafta sonra nem veya küf belirtisi yoksa aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak meyveyi paketleyip saklayabilirsiniz.

Sebzeleri yumuşatmanıza gerek yoktur , çünkü kurutma işlemi sırasında nemin çok daha fazlası çıkarılır ve tamamen kurumuş olup olmadıklarını anlamak daha kolaydır, ancak yine de onları yumuşatmaktan zarar gelmez . Koşullandırma yaparak, yanlış kurutulmuş malzemeler nedeniyle yemeğinizin geri kalanını bozma riskini önleyebilirsiniz.

Depolama Yöntemleri Ve Hususlar

Kurutulmuş gıdaların raf ömrünü etkileyen birkaç çevresel faktör vardır:

Sıcaklık: Düzgün bir şekilde kurutulduğunda ve kapatıldığında bile sıcaklık, gıdanızın raf ömrünü etkilemeye devam edecektir. Örneğin, 60F’de depolanan gıda, 80F’de depolanan gıdaya göre iki kat daha uzun raf ömrüne sahiptir (kaynak: NCHFP ).

Nem: Yiyecekleri kurutmanın tüm amacı, yiyeceklerin bozulmadan güvenli bir şekilde saklanabilmesi için mümkün olduğunca fazla nemi uzaklaştırmaktır, bu nedenle yapmak istediğiniz son şey, depolama işlemi sırasında nemi yeniden eklemektir!

Oksijen: Oksidasyon gıdalarınızın bozulmasına, lezzetini kaybetmesine ve raf ömrünün kısalmasına neden olur.

Işık: Oksijen gibi, ışık da gıdayı bozar ve kötü tatlara, besin maddelerinin kaybolmasına ve raf ömrünün kısalmasına neden olur.

Çözüm, suyu alınmış yiyeceklerinizi hava geçirmez kaplarda serin, kuru ve iyi havalandırılan karanlık bir yerde saklamaktır. Yoğuşmayı önlemeye yardımcı olacak bir saklama kabına aktarmadan önce yiyeceği tamamen soğumaya bırakın.

Yiyecekleri saklamak için kullanmadan önce ellerinizi ve kaplarınızı sterilize edin ve her şeyin tamamen kuru olduğundan emin olun .

Konserve kavanozlarında ve yeniden kapatılabilir torbalarda kurutulmuş meyve ve sebzeler

Soğutuculu yeniden kapatılabilir kap: Önümüzdeki bir veya iki hafta içinde yapılacak bir seyahat için yemek yapıyorsanız (ve yeniden ikmal olarak göndermiyorsanız), buzdolabında fermuarlı bir torbada saklayabilirsiniz. Yoğuşma yoluyla nem girmesini önlemek için, poşeti açmadan önce yiyeceğin oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Bu tip torbalar gerçekten “hava geçirmez” olmadığı için bu yöntem daha uzun süreli depolama için uygun değildir Bunun için, ReZip’in bu yeniden kullanılabilir çantalarını gerçekten beğenin .

Hava Geçirmez Kaplar: Uygun şekilde kurutulmuş yiyecekler, konserve kavanozları gibi hava geçirmez bir contaya sahip hava geçirmez cam veya sert plastik kaplarda saklanabilir. Serin, karanlık ve kuru bir yerde saklayın. Top Mason Kavanoz kullanıyoruz .

Vakumlu Sızdırmazlık: Bu yöntem daha uzun süreli depolama için iyidir. İşlem, gıdanın raf ömrünü uzatmak için kaptan tüm oksijeni uzaklaştırır. Bunu başarmanın iki yolu vardır:

↠ Vakumlu Kapama (torbalar): Yemeklerinizi vakumlu poşetlerde vakumla mühürlemek, ikmal kutuları ile göndermek gibi uzun süreli saklama için iyi bir seçenektir. Food Saver, çok çeşitli vakumlu sızdırmazlık ürünleri üretmektedir .

↠ Vakum Sızdırmazlık (kavanozlar): Bir araya getirmeye ve ayrı öğünlere ayırmaya hazır olana kadar daha fazla miktarda suyu alınmış yemek veya malzemeyi saklamak için harika bir seçenek. Kavanozları açıp tekrar kapatacaksanız, kavanozun ağzı açıkken tekrar giren nemi emmek için bir kurutucu paket eklemenizi (kavanozu her açtığınızda yeniden vakumladığınızdan emin olun!) öneririz.

Mylar Torbaları (uzun süreli saklama için O2 emicili): Yiyeceklerinizi daha uzun süre saklamak istiyorsanız, ancak bir vakumlu kapatıcıya yatırım yapmak istemiyorsanız bu iyi bir seçenektir. Mylar çantalarınız bu şekilde sıcaklık derecesine sahipse ( bunlar üreticiye göre 250F olarak derecelendirilmiştir), yemeğinizi yeniden sulandırmak için doğrudan mylar torbasına kaynar su da ekleyebilirsiniz, böylece yolda temizlik daha kolay olacaktır.

Kurutucu Paketler Ve Oksijen Emici Paketler

Saklama yönteminize bağlı olarak, bir kurutucu paket veya bir oksijen emici paket dahil etmeyi düşünebilirsiniz.

Kurutucu paketler nemi giderir. Vakumla kapatılırken kullanılabilir (özellikle açılıp tekrar kapatılacak kavanozlar), ancak bileşenler uygun şekilde kurutulur ve işlenirse gerekli değildir.

Oksijen emiciler oksijeni uzaklaştırır. Vakum kapatıcınız yoksa, ısıyla kapatılmış mylar torbalarda veya konserve kavanozlarında kullanmak iyidir.

İki kaşıkla sırt çantasıyla tencerede mercimek biberi

Tarlada Susuz Kalmış Yiyecekler Nasıl Rehidre Edilir

Rehidrasyon bir su, ısı ve zaman faktörüdür. Genel olarak konuşursak, dehidrasyon işleminde çıkardığınız kadar gıdaya tekrar su eklemek istersiniz. Bunu, yiyecekleri kurutucuya girmeden önce tartarak, ardından suyu alınmış ağırlığı çıkararak anlayabilirsiniz ve bu sayı, yeniden su verirken tekrar eklemek isteyeceğiniz su miktarıdır.

Dürüst olmak gerekirse, asla o kadar kesin değiliz ve genel kuralımız, tenceredeki malzemeleri kaplayacak şekilde su eklemek, son yemeğin ideal kıvamına bağlı olarak az ya da çok su eklemektir. Bu kusurlu bir sistem ama oldukça iyi çalışıyor. Unutmayın, gerekirse her zaman daha fazla su ekleyebilirsiniz!

Yemeklerinizi pişirmek ve yeniden sulandırmak için üç yöntem:

Soak & Simmer: Bu en hızlı yöntemdir, ancak en fazla yakıtı kullanır. Tencerenize yemeğinizi ve suyunuzu ekleyin ve biraz ıslanmasına izin verin, belki kamp kurarken veya ev işleri yaparken (ayı ülkesindeyse kollarınızın arasında tutun). Ardından, yeniden sulanana kadar yemeği kaynatın. Kavurmayı önlemek için ısıyı sonuna kadar azaltın.

Islat, Kaynat ve Ayarla: Bu yöntem biraz daha uzun sürer ancak önceki yönteme göre çok daha az yakıt kullanır. JetBoil gibi harika bir kaynatma kontrolüne sahip olmayan bir sırt çantası sobası kullanıyorsanız da harika bir seçenektir . Yukarıdakinin aynısı: Tencerenize yemeğinizi ve suyunuzu ekleyin ve biraz ıslanmasına izin verin. Ardından, ısıyı kapatmadan önce yemeğin üzerini örtün ve birkaç dakika hızlı bir şekilde kaynatın. Tencereyi rahat bir yere koyun (bir Jetboil veya Windburner soba kullanıyorsanız, yalıtım sargısı yeterli olacaktır). 10 dakika sonra karıştırarak yemeğin suyunu çekmesine izin verin. Bitmeden önce çok soğursa tekrar ısıya koyabilirsiniz.

Torbada Kaynatın: Yemeklerinizi 212F veya üzeri ısı dereceli mylar torbalarda paketlerseniz , kaynar suyu doğrudan torbaya dökebilir, kapatabilir ve yeniden sulanmasına izin verebilirsiniz (10 dakika sonra yiyeceği karıştırın). Torbayı rahat bir yere yerleştirmek, ısıyı korumaya yardımcı olacaktır. Bu yöntem en uzun sürer, genellikle 15-20 dakika ama bazen yiyeceğe ve rakıma bağlı olarak daha uzun sürer. Ancak, yakıt açısından en verimli olanıdır ve daha sonra temizlenecek bir kap yoktur.

Bir kütük üzerinde bir tencere risotto

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’nin Her Yerine

Hızlı ve ücretsiz teslimat

Servis Garantisi

Satış sonrası ücretsiz destek

Eğitim Desteği

Kurulum ve kullanım danışmanlığı

100% Güvenli Ödeme

Havale / MasterCard / Visa